Bucharest time

MASTINO NAPOLETANO sau Dog de Napoli provine din Italia și face parte din familia molosoizilor. Este un câine absolut inconfundabil datorită aspectului impunător al corpului, deosebit de puternic și al ridurilor caracteristice care îi acopera capul.
Utilizare:  pază și aparare. 
Temperament:
 Acest câine este calmul personificat.  Este fără discuție însa un câine energic, atent și foarte curajos deosebit de afectuos și de atasat față de stăpân este excelent pentru paza și apărarea proprietații.  Rezistent la durere, este un adversar de temut pentru eventuali răufăcători pe care îi doboară în tăcere și apoi latră să-și anunțe stăpânul.  Trebuie dresat cu blândețe dar ferm pentru a putea beneficia de calitațile sale deosebite.  Violența îl poate face agresiv și de necontrolat.  Crescut într-un mediu familial propice și înconjurat cu dragoste devine un baby sitter de excepție prin atenția care o dă siguranței copiilor (care se îndrăgostesc de el la prima vedere) și un paznic de temut.  Nu este nevoie să fie dresat pentru pază și apărare, având calități native deosebite în acest sens.  Nu latră și nu atacă fără motiv, dar aici contează foarte mult educația pe care o primesc de la stăpân (există persoane care prin dresaj specific și violență imprimă anumitor rase de câini o stare continuă de nervozitate care îi face imprevizibili).  Repet, bine educat este un animal de companie foarte plăcut și util pentru toată familia.          
Mi
șcarea este specifică rasei.  La pas mersul este felin, cu pași ca de leu și lent ca și mersul ursului.    
ÎNGRIJIRE
 : este foarte important
ă, hrana trebuie să fie de bună calitate și din acest punct de vedere este bine să apelați la hrană uscată în principal. Pe lângă această dieta se suplimentează cu carne fiartă, iaurt, branză dulce de vaci.  Se vor da rații destul de mici și mai dese pentru că trebuie evitata torsiunea de stomac. Nu se suplimentează masa uscată cu calciu pentru că pot aparea probleme renale.  Nu se administreaza vitamina D în exces pentru că pot aparea probleme în dezvoltarea oaselor. Probleme de sănătate: Fiind o rasa de talie mare cresterea se face rapid acest lucru dând naștere la așa-zisele dureri de creștere. Simptomatic acestea se manifesta prin dificultatea câinelui în a se ridica din culcat și prin faptul că șchioapătă.  Manifestările pot  apare între 4-18 luni și dispar pe la doi ani.  Se evită aceasta prin alimentație adecvată și suplimentare cu minerale, vitamine si calciu câinele fiind lăsat să lenevească cât vrea si evitată pe cât posibil alergarea .
  
Defecte grave
: Prognatism inferior pronunțat, coada curbată pe spate, talie în afara limitelor admise.
 

Alexandra si Ion Ivan

 


Email
 Alexandra & Ion Ivan
  Phone: (+40) 722.532.533
Bucharest - Romania
Read
Guestbook
Write