Bucharest time


LAST UPDATED
July 22, 2003

Vote for us !

WEB DESIGN

Training

Brândusa and CherokeeDespre dresaj s-au scris multe și sigur se vor mai scrie. Noi nu ne propunem sã abordãm acest subiect complex și delicat referindu-ne strict la execuții și comenzi care, teoretic vorbind, ar trebui transforme câinele nostru într-un roboțel. Se uitã un lucru important: „roboțelul“ nostru este o ființã și are un suflet. El trebuie crescut și educat cu sufletul și cu mintea. Trebuie -l iubim și sã-l ajutãm încã din momentul în care este un ghem mic și drãguț. Sã-l ajutam și ne ajutam învãțãm comunicam și conviețuim.

Rolul de conducãtor al câinelui se câștigã greu prin lucru, urmând pasii normali și firești ai exercițiilor de subordonare. Nu se face abordând agresivitatea fizicã sau verbalã, ci având multã rãbdare și dãruire. „Arma“ noastrã este rãbdarea și perseverența.

Câinele , indiferent de rasã , existã pentru a ne iubi și a ne asculta. Poate pãrea egoist cum sunã acest lucru dar revãzând filmul evoluției raselor canine o sã realizați ușor cã omul a intervenit major în evoluția canidelor pe parcusul timpului și i-a modificat caracterul, structura, genetica și necesitãțile. Una din aceste necesitãți și poate cea mai importantã este dependența de om !!!  El are nevoie de un suport uman solid care sã-i ofere substratul necesar manifestãrii calitaților sale native. Si dacã vom reuși sã comunicam cu el, vom fi o echipã adevaratã, unitã, în care existã reciprocitate. Trebuie sã-l lãsãm sã ne « citeascã » și sã comunice cu noi la nivel psihic, afectiv. Câinele de lângã noi nu vorbește dar, dacã suntem atenți și invãțãm, vom constata cã dialogheazã mai bine și mai grãitor decât multi dintre semenii noștri. Folosește limbajul trupului, al semnelor. Si acest limbaj trebuie folosit și in dresaj pentru a comunica cu câinele pe limba lui și a ne face înțeleși cu adevãrat. Trebuie sã ne gândim la consecințele acțiunilor noastre pentru ca rezultatul de la sfârșitul dresajului poate sã nu fie cel scontat și de cele mai multe ori este vina celui care s-a implicat în dresaj.

Un lucru este cert : de dragul stãpânului sãu , din dragoste și devotament, un câine este capabil de sacrificiul suprem pentru stãpânul sau. Si vã vorbesc din experiența…

Iubiți-vã câinele, respectați-l și ajutați-l sa devinã util și indispensabil familiei, pentru fericirea și bunãstarea lui. Trãim intr-o societate și câinele de lângã noi trebuie sã învețe sã se încadreze perfect în ea , sã se supunã rigorilor regulilor de conviețuire pentru binele sãu și al stãpânului .

Recomand tuturor sã se implice în programul de dresaj al ciinelui pentru cã numai așa vor reuși sã-l cunoascã , sã comunice într-adevãr cu câinele și vor avea certitudinea cã vor fi iubiți, apreciați și ascultați

            Brândușa Gheorghiu

 


Email
 Alexandra & Ion Ivan
  Phone: (+40) 722.532.533
Bucharest - Romania
Read
Guestbook
Write